Achtergrond

Het gebruik van augmented reality in een labo beperkt zich op dit moment nagenoeg enkel tot gefragmenteerde educatieve initiatieven en wordt nog niet gebruikt als praktische tool in een biotechnologisch onderzoekslab.

Bovendien wordt op dit moment een onderzoekstoestel hoogtens verbonden aan een computer voor een softwarematige aansturing. Het internet of things, waar toestellen met elkaar connecteren en met de onderzoeker is nog onbestaande.

 

Doel

Het doel is om de hololens te implementeren als connector tussen de onderzoeker en de verschillende onderzoekstoestellen.

Het BMSC heeft expertise met de bouw van DIY labotoestellen, hierop steunend zouden nieuwe varianten kunnen vervaardigd worden die met elkaar en de onderzoeker in contact staan. De onderzoeker krijgt via de hololens niet enkel gebruikesinfo over het toestel (eduactief) maar ook alerts en data over de resultaten die het toestel aan het genereren is.

In een verdere stap- kaderend in een artistiek wetenschappelijk onderzoek naar de affectieve band tussen onderzoeker en labo- kan de hololens ook gebruikt worden om het labo naar de smaak van de onderzoeker in te richten om zo tot een affectieve band te komen.

Een bijkomend optie is om na te gaan of gamefication van labohandelingen kan geïmplementeerd worden met de HoloLens. Bvb pipet achievements: verbeteren persoonlijke records; uw zoveelste miniprep. Zoals dit gebeurt bij een app als STRAVA.

I.s.m. Open Biolab.

©2021 Mobile & Wearables // Kenniscentrum // ERASMUSHOGESCHOOL Brussel

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account