Van 22 tot 25 februari 2016 ging het Mobile World Congress (MWC) 2016 door in Barcelona, met als motto “Mobile is Everything”. Tijdens deze hoogmis voor de mobiele sector werden de allernieuwste snufjes en diensten voorgesteld op de markt van de mobiele en wearable toepassingen. We wagen ons aan een kort overzicht van voorgestelde producten met veel potentieel:

Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Samsung brengt met de Galaxy S7 en S7 Edge (met een scherm dat doorloopt over de zijkant van de smartphone) hun nieuwste vlaggenschip op de markt. Samsung introduceert opnieuw een slot voor geheugenuitbreiding (tot 200 GB extra!) en maakte de telefoon waterdicht. De S7 is een beetje dikker dan zijn voorganger S6, maar dat valt te verklaren door de verhoogde capaciteit van de batterij die 3000 mAh en 3600 mAh groot is voor de S7 resp. S7 Edge. De S7 heeft een always-on scherm (vergelijkbaar met die van LG) waar de tijd en notifications constant kunnen bekeken worden. Het batterijverbruik van dit systeem is verwaarloosbaar omdat slechts een zeer beperkt gedeelte van het scherm wordt gebruikt. Uiteraard wordt de S7 met de nieuwste Marshmallow-versie van Android verscheept.

galaxy-s7_overview_kv

LG G5

Ook LG bracht iets nieuws met hun G5-model. Er zijn een aantal zeer interessante vernieuwingen die in deze smartphone werden verwerkt:

Modulair design: de G5 kan dankzij een modulair design aangepast worden op verschillende manieren. De batterij kan verwijderd worden, maar er kunnen ook bijkomende modules ingeplugd worden: de LG Cam Plus en de LG Hi-Fi Plus uitbreidingen maken van je telefoon een betere camera of Bang & Olufsen high-end audio-apparaat

3 camera’s: De G5 wordt geleverd met 3 camera’s: op de achterkant werd nog een extra camera voorzien, die dankzij een 135° lens een groot bereik heeft.

USB Type-C: Het opladen en verbinden met USB gaat via de USB-C standaard. Er wordt gebruik gemaakt van v3, wat betekent dat fast-charging en quick data transfer wordt ondersteund.

LG “Friends” with benefits: naast de hierboven vermeldde modules werden ook een VR headset, een 360° camera en de rolling bot (zie verder) die via de LG Friends Manager app verbonden kunnen worden.

lgg5

Cat S60

Caterpillar is vooral bekend van hun gigantische graafmachines en stijlvolle (maar stevige) boots. Zij zijn echter ook fabrikant van zeer stevige Android-smartphones. Deze telefoon kan zeer extreme omstandigheden overleven. De Cat S60 heeft ook een warmtegevoelige camera die handig kan zijn voor het detecteren van warmteverliezen, maar ook zijn dienst kan doen in geval van brand.

s60-front

Huawei Matebook

Huawei was zoals vanouds ook aanwezig op de MWC 2016 en stelde er haar nieuwe matebook voor. Deze dunne en lichtgewicht tablet draait een Windows 10 besturingssysteem en vormt zo een mooi alternatief voor de Surface van Microsoft.

huawei_matebook

BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition

Linux is absoluut niet dood! Met de M10 Ubuntu Edition brengt BQ een tablet op de markt die enkele cutting edge software features heeft. Daarbij wordt er multitasking aangeboden, kunnen 2 apps tegelijk op het scherm getoond worden en krijgt de gebruiker op een intelligente manier de meest relevante informatie te zien.

m10

ZTE Spro Plus

Ook ZTE had een mooie verrassing in petto voor MWC 2016: de Spro Plus, een projector én tablet in één! Dit Android toestel heeft een 8.4-inch AMOLED touch-screen met een 2K resolutie. Er zijn versies met enkel Wi-Fi en versies met zowel Wi-Fi als 4G. Dankzij de 500 lumen geïntegreerde projector en JBL 2x4W luidsprekers wordt het mogelijk om te genieten van een film of presentatie.

ztespro

LG Rolling Bot

Naast smartphones biedt MWC ook altijd enkele leuke nieuwe snufjes aan haar bezoekers aan. De LG Rolling Bot is daarvan een mooi voorbeeld. Je kan de robot gebruiken om je huis te surveilleren, maar het is ook mogelijk om via infrarood apparaten aan te sturen.

lg-rolling-bot-1037-004

Bronnen:

http://trustedreviews.com/news/mwc-2016

http://techcrunch.com/gallery/highlights-from-mobile-world-congress-2016

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 Mobile & Wearables // Kenniscentrum // ERASMUSHOGESCHOOL Brussel

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account