Op 8 juni 2015 was het hét Apple Event “WWDC-evenement”.

Apple blijft een meester in het heruitvinden van technologie waarvan we zelf nog niet eens weten dat we het nodig hebben. “it is really amazing” dit hoor je bijna bij elke nieuwe dienst of product dat ze voorstellen. En iedereen is overtuigd.

#1 Apple maakt Swift Open source

Het belangrijkste verschil met de eerdere Swift-versie is dat de compiler en de libraries voor OS X, iOS en Linux open-source worden. Daardoor kunnen derden de libraries zelf porten naar andere platforms, zoals Windows.

#2 De Apple Watch krijgt zijn eerste grote software-update.

De watch OS 2 heeft enkele nieuwe updates waaronder het ondersteunen van native applicaties. Watch-apps installeer je rechtstreeks op de Apple Watch, waardoor ze veel sneller worden geladen. Ook is nu de Nederlandse Siri beschikbaar op de Apple Watch.

#3 ‘Complicaties’ voor de Apple Watch-wijzerplaat

Ontwikkelaars krijgen met de watchOS 2 toegang tot de wijzerplaat van de Apple Watch. Ontwikkelaars kunnen hierdoor zelf hun eigen wijzerplaat ontwerpen en personaliseren zoals het checken van je batterijstatus van je elektrische auto of de uren van je, de recente voetbalverslagen tot …

#4 Time travel

Met de nieuwe Time Travel-functie kun je vanaf de wijzerplaat naar andere momenten van de dag gaan, om te zien wat er bijvoorbeeld op de agenda staat en wat complicaties later op de dag laten zien.

#5 Je Apple Watch als wekker

Hangt de Apple Watch aan de oplader? Dan kun je hem vanaf watchOS als wekker gebruiken voor op je nachtkastje. De wijzerplaat past zich automatisch aan.

#6 Sport apps krijgen toegang tot de Apple Watch

Met watchOS 2 mogen andere sportapplicaties informatie leveren aan de Apple Watch.

#7 Dieven te slim af

Dankzij de Apple watch activatieslot kan je vanaf watchOS 2 het horloge op afstand vergrendelen.

Watch OS 2 is in de herfst gratis beschikbaar

Een ontwikkelaarsbeta zal vandaag al worden uitgebracht.

 

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 Mobile & Wearables // Kenniscentrum // ERASMUSHOGESCHOOL Brussel

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account