Op donderdag 28 mei 2015 waren we aanwezig op het Google I/O Extended Brussels event. Dit is een live stream van het bekende Google I/O event dat doorgaat in het Moscone Center in San Francisco. Op de keynotes voor ontwikkelaars werden volgende belangrijke nieuwigheden aangekondigd:

  • Een developer preview van Android M, de nieuwste versie van het mobiele besturingsysteem van Google. Daarbij werd de zogenaamde “Doze state” voorgesteld, waardoor een Android telefoon die in slaapstand zit en die gedurende lange tijd niet gebruikt wordt steeds dieper kan gaan slapen om zo de batterij te sparen.
  • Voorstelling van Android Pay, de opvolger van Google Wallet. Voorlopig enkel beschikbaar in de Verenigde Staten.
  • Google Photos biedt vanaf nu een verbeterde user experience aan en laat nu zelfs toe om onbeperkt in storage je foto’s op te slaan. Foto’s tot 16MP en video’s tot 1080P kunnen zo in de Google Cloud worden opgeslagen en overal geraadpleegd.
  • Offline Google maps zal binnenkort beschikbaar zijn. Hierbij kan je ook zonder Wi-Fi of mobiele netwerkverbinding navigatie gebruiken (met turn-by-turn directions), alsook reviews en openingsuren van restaurants raadplegen.
  • Google Cardboard werkt vanaf nu ook voor iOS apparaten. Google Cardboard is de goedkope versie van de Occulus Rift, waarmee gebruikers een VR-alternatief hebben door gebruik te maken van hun eigen smartphone. Toestellen tot 6 inch worden ondersteund.
  • Er wordt gewerkt aan het project Jump, waarbij je een VR video kan aanmaken om te delen met anderen. Youtube zal ondersteuning bieden voor deze videos. Een voorbeeld kan je hier terugvinden.
  • Het Brillo project laat toe om het internet of things verder te gaan ontwikkelen.
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 Mobile & Wearables // Kenniscentrum // ERASMUSHOGESCHOOL Brussel

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account